Banja Luka 061018. Trg Kraijne. Prosvjed u Banjoj Luci zbog nerazjasnjene smrti mladica Davida Dragicevica koji je pod sumnjivim okolnostima pronadjen mrtav prije vise od sest mjeseci. Na fotografiji: Davor Dragicevic. Foto: Damir Krajac / CROPIX
Davor Dragičević: Zločinački režim odgovoran za Davidov nestanak, povezanost Dodika i Nobila

Davor Dragičević: Zločinački režim odgovoran za Davidov nestanak, povezanost Dodika i Nobila


Prije tačno šest godina, u samom centru Banje Luke na Trgu Krajine posljednji put je viđen David Dragičević.

Toga dana započela je potraga za tada nestalim dvadesetjednogodišnjim Davidom, a danas, 18. marta, ispred Palate predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, medijima se obratio Davor Dragičević.

Konferencija je počela u 12 sati, a osim Davora Dragičevića, prisustvovali su najbliži članovi porodice.

“Danas je šesta godina od kada su režim, vlast i zločinački MUP RS oteli dijete iz moje kuće i od kada traje agonija mene, majke Suzane i naše porodice. Napravili su sve da zaštite zločince, posebno apostrofirajući Milorada Dodika, jer je to evidentno po situaciji koju imamo danas – Ante Nobilo u njegovom advokatskom timu.

Nobilo je poslan u Banja Luku kao dio međunarodnog advokatskog tima da brani mog Davida i mene, a sada vidimo čiji je on advokat i koga zastupa”, rekao je Dragičević za portal Radiosarajevo.ba.

Otac Davida Dragičevića najavio je dolazak u Sarajevo, tačnije pred Tužilaštvo BiH.

“U aprilu dolazim u Sarajevo pred Tužilaštvo BiH, gdje ću se obračunati s Milenkom Kajganićem i Ozrenkom Nešković jače nego s entitetskim tužiocima i onima koji su sudjelovali u organizovanom ubistvu. Tužilaštvo BiH nije napravilo niti jedan korak da vrati povjerenje građana, nego sasvim suprotno, duboko su nas uvjerili u svoje loše namjere. Oni nisu ti koji će nam jednoga dana donijeti pravdu”, zaključio je Dragičević.

David Dragičević nestao je u noći između 17. i 18. marta 2018. godine. Njegovo tijelo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Iako je policija inicialno okarakterisala smrt kao zadesnu, tri mjeseca kasnije Okružno javno tužilaštvo u Banja Luci slučaj je kvalificiralo kao ubistvo. Do danas počinioci nisu identificirani, a istragu je u aprilu 2021. godine preuzelo Tužilaštvo BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija