Davor Gerbus: Ilda Humić i Mirza Mustafagić šire laži o meni i Ameru Kadiću

Bh. Instagram zajednicu trese drama koju je pokrenula Ilda Humić iznoseći šokantne detalje o online zlostavljanju od svojih kolega i lažnih prijatelja. Na sve se nadovezao i Mirza Mustafagić videom na YouTubeu, a podržali su ih mnogi drugi influenseri.

Prije dva mjeseca bh. nebo influensinga potresla je drama između Ilde Humić i Mirze Mustafagića i Davora Gerbusa i Amera Kadića.

Drama na bh. nebu influensinga: Ilda Humić i Mirza Mustafagić raskrinkali Davora Gerbusa i Amera Kadića

Humić i Mustafagić su javno iznijeli da ih dvoje kolega zlostavljaju, sabotiraju njihove kampanje, te da su se javljali njihovim klijentima kako bi se unosni ugovori raskinuli.

Iako njih dvoje nisu imenovali Gerbusa i Kadića, Twitter zajednica je baš njih dvoje pronašla kao odgovorne. Da su Twitteraši upravu, potvrdio je i sam Gerbus koji se oglasio poslije najave podcasta Oslobođena.

Naime, Gerbus je, označivši u komentaru Brankicu Raković, urednicu i voditeljicu Oslobođene, napisao:

“Uz dužno poštovanje prema tebi, tvom liku i djelu – tvoji gosti emisije su dana 02.08.2023. putem društvenih mreža Instagram i YouTube javno iznjeli niz lažnih optužbi, iskrivljenih i nepotpunih istina sa ciljem omalovažavanja i umanjivanja vrijednosti mene Davora Gerbusa i Amera Kadića započevši tada organiziranu anti-kampanju te podržavali i širili laži te ružne i pogrdne komentare. Netko tko je zaista žrtva nasilja to ne radi i trebala bi u cilju imati da se sav oblik nasilja u potpunosti zaustavi. S dužnim poštovanjem prema tebi, tvom liku i djelu, trebala si napraviti bolju novinarsku analizu materije sa kojom barataš. Ja svoju istinu nemam potrebe zvati drugim imenom i oslonio sam se na pravni sistem da odradi svoje ali tužno je da mediji podržavaju ovakve ljude i daju im prostor”, napisao je, između ostalog, Gerbus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79