Delalićev advokat: Predao se sam, određen mu je 24-satni pritvor

Delalićev advokat: Predao se sam, određen mu je 24-satni pritvor


Sarajevska policija sumnjiči Benjamina Delalića za pucnjavu koja se dogodila u ponedjeljak 01.01. u Paromlinskoj ulici u Sarajevu.

Podsjetimo, tada su tri nepoznata momka pucala na opasnog Amira Pašića Faću.

Kako je Crna Hronika pisala, Faćo je prepoznao jednog napadača i njega prijavio policiji, a upitanju je upravo Benjamin Delalić.

Delalić je lišen slobode, a prema riječima njegovog advokata, sam se predao policiji.

“Otišao je kod inspektora u Policijsku upravu Novo Sarajevo gdje se predao. Određeno mu je 24-satno zadržavanje. Još nije dao izjavu i to je sve što vam u ovom trenutku mogu kazati”, rekao je za Avaz advokat Sead Zijadić koji zastupa Delalića.

Amir Pašić Faćo je bio životni drug i desna ruka Benjaminovog oca Ramiza Delalića Ćele sve do njegove likvidacije 2007. godine.

Na društvenim mrežama su posljednjih mjeseci objavljivali zajedničke fotografije, a razlozi pucnjave su još uvijek nisu poznati.

“Benjamin Delalić pucao sa još dva narkomana. Branio sam mu oca, a on tako da mi vraća. Milione sam mogao uzeti, davali su mi i ovi i oni, ali ja uvijek vjeran bio i ostao svom Ramizu.

Al neka, ovo samo kod nas možeš vidjeti. Još me pozvao na mobitel da siđem ispred kuće, i onda sa 35 metara pucali i pogodili tri automobila. Ne radi se to tako.”, izjavio je Faćo za portal Crna-Hronika.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija