Kasumović kaže da će porodice koje su najteže pogođene zemljotresom dobiti po 1.000 KM

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i danas je posjetio mještane Ljubetova, koji su pretrpjeli materijalne štete usljed zemljotresa.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, on će isplatiti po 1.000 KM porodicama koje su najteže pogođene, odnosno čije su kuće pretrpjele najveću štetu.

“Sve što Grad može učiniti u zakonskim okvirima, to ćemo, bez dileme, i uraditi. Prvi put kada sam došao, mnogi krovovi su bili pali, nakon čega sam naredio da se to odmah sanira, odnosno da se zaštite. Sve to koordinirao sam s predsjednikom mjesne zajednice. Danas su ovdje geolozi, statičari i građevinci koji će konstatirati u kojim kućama se ne smije živjeti. Grad je spreman porodicama čije su kuće stradale platiti privremeni smještaj, a potom da zajednički, Grad s Kantonom i višim nivoima, pomognemo ljudima da im se obezbijede kuće”, kazao je Kasumović.

Brojni mještani Ljubetova i tom prilikom su zahvalili Kasumoviću što ih je obišao jutro nakon zemljotresa, ali i danas te pokazao da u ovom egzistencijalnom problemu s kojim se suočavaju nisu sami, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Grada Zenica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79