Delić: Srebrenica nije samo prošlost

Delić: Srebrenica nije samo prošlost


Federalni ministar rada i socijalne politike, Adnan Delić, putem svog Facebook profila iznio je snažan apel UN-u da usvoji rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koja bi trebala biti raspravljana na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda.

“Srebrenica nije samo prošlost, već i duboko urezana rana u našu sadašnjost i borba za postojanje u budućnosti. Uskoro se očekuje Rezolucija o Srebrenici na sjednici UN-a što je jedinstvena prilika za UN da pokaže svoju posvećenost istini, pravdi i sjećanju na žrtve”, istaknuo je Delić.

Ministar je podsjetio na juli ‘95., mjesec kada je Srebrenica, zaštićena zona UN-a, postala mjesto jednog od najmračnijih zločina u historiji.

“Danas, svijet ima priliku da na nepravdu učinjenu nevinim Srebreničanima makar posthumno odgovori pravdom. Genocid u Srebrenici je međunarodna sudska činjenica i ne bi trebalo da svijet ima nedoumica oko toga šta je ispravno i kako treba glasati. Taj svijet godinama dolazi 11. jula i govori u Potočarima kako se Srebrenica nikome ne smije ponoviti”, naglasio je ministar.

Delić je istakao da je rezolucija prilika da povjerujemo da to doista i misle. Bude li drugačije, kaže Delić, ostaje nam samo da čitavom svijetu kažemo da zašuti i nikada više ne govori o Srebrenici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija