Foto: Klix
Demantovana informacija: Na zgradu “Vječne vatre” nisu postavljeni PVC prozori

Demantovana informacija: Na zgradu “Vječne vatre” nisu postavljeni PVC prozori


Delegacija Evropske unije se oglasila o navodima da su postavili PVC stolariju na zgradu “Vječne vatre”, u koju bi se trebala premjestiti ova institucija. Oni su negirali da je riječ o PVC stolariji te su poručili da će se u potpunosti uklapati u renoviranu zgradu.

– Ako ste zabrinuti za prozore nove zgrade “Evropske kuće” (treba da se otvori u proljeće 2023.), morat ćemo da vas razuvjerimo. Prozorski okviri su svježe ofarbano drvo (ne PVC) – istakli su iz Delegacije.

Kažu da nakon što se fasada zgrade u potpunosti obnovi, harmonično će se uklopiti sa zgradom kao i okolnim prekrasnim arhitektonskim blagom.

– Planove su odobrile nadležne vlasti na nivou Federacije i kantona uz puno poštovanje jedinstvene kulturne baštine Sarajeva. Nakon restauratorskih radova, “Evropska kuća” će biti atraktivan i živahan centar koji će obogatiti kulturni život prekrasnog Sarajeva i radujemo se što ćemo za nekoliko mjeseci dočekati naše prve goste – naveli su.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija