Denis Bećirović posjetio porodicu Fadila i Ajše Memišević. Pogledajte njihov dom gdje su napadnuti

Denis Bećirović posjetio porodicu Fadila i Ajše Memišević. Pogledajte njihov dom gdje su napadnuti


Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa povratnicima i porodicom napadnutih Ajše i Fadila Memiševića u selu Omeragići kod Višegrada.

Povratnike je obišao zajedno sa zamjenicom ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Duškom Jurišić.

U razgovoru sa mještanima naselja Omeragići, član Predsjedništva BiH Bećirović je pružio podršku povratnicima i poručio kako najranjivija povratnička populacija mora biti zaštićena.

POGLEDAJ GALERIJU

On je još jednom pozvao pozvao vlasti bh. entiteta RS da hitno provedu istragu, otkriju, procesuiraju i kazne počinioce kukavičkog čina napada na povratnike Ajšu i Fadila Memiševića, koji su fizički napadnuti i pretučeni.

Istakao je da je potrebno brzom i djelotvornom policijskom akcijom i sankcijama vratiti osjećaj sigurnosti među povratnicima, koji su svakodnevno izloženi sistemskoj diskriminaciji i uskraćivanju elementarnih ljudskih prava.

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je ponovo naglasio da bošnjački povratnici, kao i svi ljudi u Bosni i Hercegovini, moraju uživati slobodu, sigurnost i osnovna ljudska prava, te da je obaveza je nadležnih organa da im to osiguraju.

Bojan Prodan je muškarac koji je brutalno pretukao Fadila i Ajšu Memišević!

Policija je u Višegradu uhapsila 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje starijih osoba u selu Omeragići.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija