Denis koristio lažne identitete da izbjegne privođenje: Priveden zbog hotelskog računa od 800KM

Denis koristio lažne identitete da izbjegne privođenje: Priveden zbog hotelskog računa od 800KM


NCB Visbaden Njemačka raspisala crvenu difuznu potjernicu za njim

Tridesetpetogodišnji Srbijanac Denis D. je uhapšen nakon što je prevario jedan hotel, ali i jer je za njim bila raspisana Interpolova potjernica zbog korištenja tuđeg imena tokom krađe u Njemačkoj, saznaje Oslobođenje. On je otkriven zadnji dan prošle godine, a nezvanično saznajemo da je potjernica bila raspisana na ime Dejan Nikolić.

Navodeći inicijale osumnjičenog, u Policijskoj upravi Banja Luka su kazali da se Denis D. tereti za krivično djelo prevara.

– Nadležnoj policijskoj stanici je 31. decembra prošle godine radnik hotela u Banjoj Luci prijavio da je lice D. D. koristilo usluge hotela od 28. do 31. 12. 2022. godine koji je napustio, a nije platio račun. Hotelu je tako pričinjena materijalna šteta od oko 800 KM. Operativnim radom službenici Policijske uprave Banja Luka su pronašli i lišili slobode osumnjičenog 35-godišnjaka.

Tokom kriminalističke obrade izvršene su provjere te je utvrđeno da je navedeno lice u prethodnom periodu mijenjalo ime i prezime, te da je za istim pod inicijalima D. N. od NCB Visbaden Njemačka raspisana crvena difuzna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela krađa, saopćeno je iz PU.

Osumnjičeni, koji je i ranije često mijenjao imena kako bi izbjegao hapšenja i druge neugodnosti, predat je u nadležnost Suda Bosne i Hercegovine piše Oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija