Detalji iz bordela “Orlando”: Bludničenje uglednika uz afrodizijake i prostitutke

Tužilac Borislav Čekić, nakon što je u akciji “Neon” u sarajevskom naselju Dobrinja otkriven kupleraj “Orlando”, koji je godinama držao Selvedin Bulbul podvodeći niz djevojaka, zatražio je od Suda da se njemu kao organizatoru te Selmi Delić, Arneli Ožegović i Ehlimani Ćehajić, koje su bile madam, odredi jednomjesečni pritvor. Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je ovaj prijedlog i odredio pritvor osumnjičenima.

Na jučerašnjem ročištu za određivanje pritvora moglo se čuti da je bogata klijentela za jednu noć u ovom noćnom klubu znala potrošiti i do 900 KM. Prema rokovniku koji je izuzet iz ovog objekta, stalni gosti bili su direktori državnih i privatnih preduzeća, univerzitetski prefesori te bogati Arapi, ali njihovi identiteti nisu otkriveni.

Odabrana klijentela

U bordel su mogli ući samo odabrani, na poziv Bulbula ili neke od madam. Noćni klub “Orlando”, koji je radio od 2009. godine, bio je osiguran videonadzorom te zaštićen od pogleda izvana, jer su prozori oblijepljeni reflektirajućom folijom. Unutra su se nalazile šipke na kojima su plesale djevojke, kojima su klijenti ubacivali novac u veš i intimne dijelove tijela. Polugole i gole djevojke sjedile su klijentima u krilu, a obaveza im je bila da naruče piće od 50 KM, od čega je ona dobivala pola.

Piće je plaćao klijent, a seks se nerijetko odvijao u samoj sali objekta, separeima i toaletu, ali i u stanovima po pozivu. Cijana seksa, prema izjavama pojedinih djevojaka, kretala se od 150 do 200 KM, od čega su djevojke dobivale od 80 KM do 100 KM.

Selma Delić, osoba od Bulbulovog povjerenja, a koja je, praktično, vodila posao, objašnjavala je djevojkama šta trebaju raditi. Ona je redovno vodila evidenciju za svaku djevojku, njihova imena i godišta te njihove klijente. Bilježila je koliko su djevojke zarađivale na plesu, na seksu te broj prodanih pića mušterijama. Delić, Ožegović i Ćehajić također su vrbovale mlade djevojke za prostituciju, obećavajući im laganu i brzu zaradu. Njih tri i same su se ranije bavile prostitucijom.

Ispovijest djevojke

Jedna od djevojaka ispričala je tužiocima da je vidjela Selmu Delić i konobarice koje su gostima sipale u piće prah za potenciju. Ona i njena sestra, koja je, također, pružala seksualne usluge, dobivale su upute od Delić i Bulbula da “više obrađuju klijente” kako bi zajedno više zaradili.

Tužilac je kazao da su svjedokinje koje su pružale seksualne usluge, u strahu od moguće osvete te da bi Bulbul boravkom na slobodi mogao preko utjecajnih klijenata utjecati na njih. Advokati Sabina Hota, Sadik Hota, Izet Baždarević i Omar Mehmedbašić usprotivili su se određivanju pritvora i zatražili mjere zabrane kretanja.

Nema radnu dozvolu

Tužilac Čekić istaknuo je da Selvedin Bulbul ne posjeduje dozvolu za rad noćnog kluba. Porezna uprava zapečatila je 2015. godine “Orlando”, ali je objekt, pod izgovorom o renoviranju, ponovo otpečaćen.

– Rekao bih zbog nemara Porezne uprave, objekt je nastavio s radom, a nakon akcije, sada je ponovo zapečaćen – kazao je tužilac.

Bulbul: Podigao sam kredit

Selvedin Bulbul se, zajedno sa Selmom Delić, sumnjiči i za pranje novca. Policija je oduzela sef, u kojem, prema njegovim riječima, ima 105.000 KM. Bulbul je jučer kazao da je podigao kredit od 100.000 KM za kupovinu nekretnina, koji otplaćuje od svoje penzije od 1.000 KM, od suprugine plaće od 1.500 KM i majčine penzije.

– Striktno zam zabranjivao djevojkama da rade one stvari i govorio sam im da je bolje da pošteno rade – kazao je jučer Bulbul, dok je njegova braniteljica Sabina Hota istaknula da osumnjičeni ima zdravstvenih problema te da boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja, uzrokovanog zarobljavanjem u ratu.

Prijetio zaposleniku Tužilaštva BiH

Jedan od svjedoka kupio je prije četiri godine stan u blizini “Orlanda” te je, pored bučne muzike, primjećivao i ulazak i izlazak oskudno odjevenih djevojaka u kasnim noćnim satima, kao i dolazak starijih muškaraca u skupocjenim vozilima.

U više navrata je zbog toga zvao policiju, ali bez konkretnih rezultata. Krajem maja prošle godine, obratio mu se Selvedin Bulbul prijeteći mu da će imati ozbiljnih problema ako opet bude zvao policiju. Kad je shvatio da je riječ o zaposleniku Tužilaštva BiH, Bulbul se promijenio i pozvao ga na kafu, objašnjavajuću da je “Orlando” ekskluzivni lokal u koji dolaze probrani klijenti te da mogu ući samo oni koje on poznaje, a kazao mu je i neka imena.

Svjedok je i poslije toga nastavio viđati djevojke koje su u kasnim satima taksijem dolazile u klub. Sjedeći na balkonu sa suprugom, svjedok je jednom prilikom čuo Bulbula kako jednoj djevojci govori da će raditi u ekskluzivnom objektu te da će imati bonus zarade i da on od toga živi i ima dva auta i dva stana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments