Detalji likvidacije na Kosovu: Kamionom su blokirali put, a zatim pucali na policiju

 

Tri sata iza ponoći, u noći sa subote na nadjelju, na sjeveru Kosova ubijen je jedan policajac, a dva su ranjena, saopćili su iz Kosovske policije iznoseći detalje o ovom slučaju.
Ističu da je jedinica za brze intervencije pogranične policije oko 02:34 sati primijetila da su na ulazu u selo Banjska, odnosno preko mosta, postavljena dva veća kamiona, bez registarskih oznaka te da je put bio blokiran.

“Jedinice za red policijske stanice Zvečan, po dobijanju obavještenja, reagovale su u vezi sa slučajem i krenule sa tri jedinice u pravcu lokacije gdje je prijavljena blokada. Policijske jedinice su naišle na otpor, kada je sa više različitih položaja pucano na njih iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i granate, pri čemu su usljed pucnjave upucana dva policajca”, naveli su iz policije, javlja Kossev.info.

Jedinice su, dodaju, reagovale u samoodbrani i uspjele da odbiju početni napad kako bi stvorile uslove za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.

Na Kosovu napadnuta policija, jedan policajac poginuo

“Povrijeđeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gdje je ljekar konstatovao smrt jednog od teško povrijeđenih policajaca, dok su druga dva službenika, prema riječima ljekara, van životne opasnosti”, dodaju iz policije.

Kako navode, na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, koje su s vremena na vrijeme napadane vatrenim oružjem sa različitih položaja, od organizovanih i naoružanih grupa.

“Kosovska policija u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima svoje radnje u cilju održavanja reda i javne sigurnosti, kao i izvođenja pred pravosudne organe napadače na policijske službenike”, dodali su iz policije.

Kako Kossev nezvanično saznaje, granični prijelaz Jarinje je zatvoren u smjeru ulaza na Kosovo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79