Detalji nesreće kod Tuzle: Poginuo je 25-godišnji M.Z.

U saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak navečer u Tuzli poginuo je 25-godišnji M.Z., dok su dvije osobe lakše povrijeđene.

Policijska stanica Istok je zaprimila prijavu oko 22.25 da se dogodila saobraćajna nesreća u Ulici Prve tuzlanske brigade u naselju Sjenjak u Tuzli.

Po informacijama iz Policijske uprave Tuzla, vozač je upravljajući autom VW pasat izgubio kontrolu nad vozilom te sletio s puta i prevrnuo se.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Vozač je poginuo na licu mjesta, a njegovu smrt konstatovao je dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. Njegovi saputnici, 21-godišnja M.M. te 23-godišnji M.R. zadobili su lake povrede koje su utvrdili ljekari u UKC Tuzla.

Dežurni tužilac i pripadnici OKP PU Tuzla obavili su uviđaj nakon saobraćajne nesreće.

“Izdata je naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredba za vađenje krvi i urina od učesnika saobraćajne nesreće. Tokom uviđaja je utvrđeno da je vozač automobila pasat najvjerovatnije izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je došlo do prevrtanja automobila. U toku su i druge istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za saobraćajnu nesreću”, rečeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Jedan od očevidaca nesreće, ispričao je da je išao iz pekare i čuo samo škripu kočnica.

Stravična saobraćajna nesreća u Tuzli: Poginula jedna osoba

“Udesi na ovom mjestu su česti, jer kad idete iz pravca Brčanske Malte, ima krivina i odvajanje na desnu stranu za Sjenjak. I to je, prema mom mišljenju, loše napravljeno. I naravno, brzinu treba prilagoditi”, rekao je ovaj očevidac.

Inače, u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda.

Pored pričinjene materijalne štete, jedna osoba je poginula, pet osoba je zadobilo lake tjelesne povrede, dok su tri lica zadobila povrede o čijem stepenu se doktori nisu izjasnili.

(VIDEO) Detalji nesreće u Tuzli: Jedna osoba poginula u slijetanju automobila s ceste, dvoje povrijeđeno

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79