Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Detalji tragedije: Josipa i Igor su stradali od dvostruke eksplozije

Detalji tragedije: Josipa i Igor su stradali od dvostruke eksplozije


 

Moguće je da je dvoje stradalih pirotehničara u Lici u Hrvatskoj usmrtila protivtenkovska mina, prema nekim infirmacijama jedna je mina aktivitrala drugu te se zapravo radilo o dvostrukoj eksploziji, no to su u ovom trenutku samo nagađanja, tačne informacije znat će se možda sutra, kada će se na mjestu događaja nastaviti uviđaj te istraga ovog tragičnog događaja.

S ovo dvoje pirotehničara crna bilansa smrtno stradalih od mina nakon rata u Hrvatskoj, odnosno od 1996. godine samo u Ličko senjskoj županiji se popela na 25, od čega ih je šestero pirotehničara.

Zamjenica župana i načelnica Štaba civilne zaštite Ličko-senjske županije Jasna Orešković – Brkljačić za Jutarnji list je potvrdila da je minsko polje na kojem se dogodila tragedija trenutno jedino radilište na razminiranju u Lici.

 

– Ostalo je 75 km kvadratnih koji nisu očišćeni od mina, po nacionalnom planu u ovoj godini planira se razminirati 17 km2. U prošloj godini je razminirano 12 km2. Uglavnom se radi o šumskom i nepristupačnom području – rekla je dožupanica Orešković-Brkljačić, dodajući da bi Lika od mina trebala biti čista do 2026. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija