Detalji tragedije kod Livna: Dvojica braće tražila osvježenje na jezeru

Detalji tragedije kod Livna: Dvojica braće tražila osvježenje na jezeru


Antonio M. (24) iz Livna preminuo je od posljedica utapanja na jezeru Mandek kod Livna. Uprkos naporima doktora Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje, gdje je bio hospitaliziran od nedjelje, mladić je izgubio bitku za život.

Njegov brat, Josip M. (18), također je hospitaliziran na istom odjelu i životno je ugrožen.

Podsjetimo, nesreća se dogodila nakon što su se dvojica braće, nakon fudbalskog turnira, odlučili osvježiti u jezeru Mandek.

Prema informacijama, obojica su se kupala na dijelu jezera gdje gotovo nema plićaka. Prvi je u vodu ušao Josip, koji nije uočio dubinu i počeo se utapati. Antonio je pokušao spasiti brata, ali su obojica ubrzo nestali pod vodom.

Ostali kupači su tek nakon nekoliko minuta primijetili njihovo odsustvo i započeli dramatičnu potragu. Josipa su uspjeli brzo pronaći i reanimirati na obali, dok je potraga za Antoniom potrajala zbog loše vidljivosti i mulja. Oba brata su nakon reanimacije prevezena u SKB Mostar.

Policijska uprava Livno obavila je uviđaj, a o incidentu je obaviješten dežurni kantonalni tužitelj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija