Detalji tragedije u Austriji: Likvidirao kolegu Bosanca jer je bio sa njegovom bivšom ženom

Oružje kojim je počinjeno ubistvo još nije osigurano

Sve više detalja jučerašnjeg ubistva muškarca iz BiH u Austriji izlazi na vidjelo.

Jedna od svjedokinja vidjela je automobil kako se zaustavlja u blizini pješaka. Suvozač je izašao i nekoliko puta ubo 40-godišnjaka, javljaju mediji.

Napadač i čovjek koji ga je vozio potom su se odvezli. Uhapšeni su nekoliko sati kasnije, na dvije različite lokacije. Prvi detalji sad su izašli u javnost.

40-godišnjak je naveo da se 19-godišnji poznanik prvo dovezao iz Marchtrenka u restoran u Traunu (okrug Linz-Land).

Nakon što je izašao, nastavio je put sam.

Nožem izboli mladića iz BiH: Zajedno radili na lageru. Poslije tragedije otišao popiti kafu gdje je i priveden

Policajci su drugog osumnjičenog, 19-godišnjaka, uhvatili tada u restoranu u Traunu. Prvo su ga u petak ispitivali nekoliko sati. Rekao je da je tog jutra bio vani s poznanikom. On je bio vozač, ali navodno nije znao da napadač želi napasti čovjeka nožem, saopštila je državna policija.

Očekuje se da će obojica uhapšenih u subotu biti prebačeni iz policijskog pritvora u Linzu u zatvor u Welsu. Prema policijskim istragama, žrtva i 19-godišnjak su iz Bosne i Hercegovine, a glavni osumnjičeni iz Crne Gore.

Sva trojica su se poznavala. Pozadina te činjenice zasad je ostala nepoznata, a nepotvrđena informacija je da su radili zajedno u jednom lageru. Međutim policija još nije mogla potvrditi.

Oružje kojim je počinjeno ubistvo još nije osigurano. Istrage se nastavljaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79