Detalji velike policije akcije u RS-u: “Specijalac slučajno ranio svog kolegu”

Policija je u okviru akcije “Eskadron” uhapsila 19 osoba iz Banjaluke zbog sumnje da su se bavili švercom narkotika i zaplijenila oko 900 grama kokaina i 1.1 kg marihuane te 35.000 KM.

Ovo je na konferenciji za novinare rekao Đurica Vukelić, načelnik Policijske uprave Banjaluka koji je naveo inicijale uhapšenih. Uhapšeni su V.M, B.Đ, A.Ć, D.P, M.L, G.S, S.S, M.Ć, V.M, M.T, M.B, D.J, D.P, A.R, B.M, A.P, Z.V, Z.B i M.R.

Istakao je da se za dva lica traga, dok je R.P. iz Banjaluke u pritvoru. Jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice lakše povrijeđen.

“Jedan od osumnjičenih je pustio psa Cane corso na policiju. Tom prilikom policajci su upotrijebili oružje da se odbrane i došlo je do rikošeta i ranjen je lakše jedan pripadnik SAJ-a”, rekao je Vukelić i dodao da je u toku ispitivanje osumnjičenih.

Opasni banjalučki momak Borislav Đukanović zvani Gru uhapšen u velikoj policijskoj akciji

Vukelić je rekao da su osumnjičeni narkotike prodavali na teritoriji Banjaluke.

U akciji „Eskadron“ slobode lišeno 19 lica

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Jedinicom žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova danas su u okviru akcije “Eskadron” lišili slobode 19 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Na osnovu naredbi Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršeni su pretresi na više lokacija na području Banjaluke, a u okviru akcije ukupno je pronađeno i oduzeto ukupno oko 900 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Kokain“, 1. 100 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, novac u iznosu od 35 000 KM, oprema za pakovanje, više digitalnih vaga za precizno mjerenje i mobilnih trlefona, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Za dva lica koja su obuhvaćena akcijom „Eskadron“ se intezivno traga.

Sve mjere i radnje realizuju se pod nadzorom Okružog javnog tužilaštva Banjaluka i Okružnog suda Banjaluka, a nakon završene kriminalističke obrade lica će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79