Devastirali tek izgrađeno izletište, radovi na njemu koštali 34.000 KM

Građani su osudili ovaj čin te poručili mjerodavnima da počinitelje treba pronaći i primjereno kazniti

Proteklih dana nepoznati počinitelj ili više njih devastirali su novoizgrađeno izletište na lokalitetu Seget koje se nalazi na ulazu u šumsko područje zvano Kologaj pored Tomislavgrada.

Prije sedam dana na poznatom tomislavgradskom izletištu u Kologaju privedeni su kraju završni radovi uređenja mjesta za rekreaciju odraslih i zabavi za djecu gdje su izgrađene nove dvije sjenice unutar čega su postavljeni novi stolovi i stolice, za najmlađe postavljan je djeciji tobogan, dok je unutar prostora kako je i predviđeno uređeno mjesto za roštilj.

Građani su osudili ovaj čin te poručili mjerodavnima da počinitelje treba pronaći i primjereno kazniti.

„Nekima je to očito smetalo pa je devastirao i porazbijao mjesto koje je predviđeno za roštilj razbacavši ga uokolo tog prostora kao i u prostor izvorske vode”, reagirali su izletnici koji su se na Segetu u subotu zatekli.

Uređenje ovoga izletiša započelo je u travnju ove godine, a dio je projekta Via Dinarica pod nazivom “Uređenja gradskog izletišta Seget“ koji je financiran kroz Razvojni program Ujedinjenih naroda i Općine Tomislavgrad.

Vrijednost radova na uređenju izletišta iznosilo je 34.000 maraka, od čega je Općina Tomislavgrad sufinancirala 50 posto radove dok je uređenje izletišta izvela tvrtka Nevistić Commerce Tomislavgrad koja je i potpisala ugovor s UNDP- om.

Od ranije na toj kao i na drugim lokacijama šumskog dijela Kologaja u čijem sustavu se nalazi i izletište Seget,postoje dugoročni planovi Šumarije Tomislavgrad da se na više mjesta izgrade ovakvi prostori za roštilj i druženje izletnika.

Tsko su prije osam godina članovi Eko udruge Kologaj-Seget te nekoliko zaljubljenika u ljepote Kologaja ili kako ga zovu Duvanjska pluća, od Segeta napravili uređeno izletište s tri sjenice, sjedalicama, stepenice do njih, te ogradili izvor, tok potoka, potporne zidove i sve što je potrebno da se izletnici osjećaju ugodno.

Međutim, uz neadekvatno održavanje i vandlizam učinili su svoje da nije više bilo prepoznatljivo prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79