DF: Država mora pokazati da je jača od kriminalnih grupa

Jutros je oko 03:30 sati na kuću načelnika općine Stari Grad Irfana Čengića neko bacio bombu.

Prije četiri dana je bačena bomba i na kuću vijećnika Vedada Deljkovića.

Povodom sigurnosne situacije, oglasila se Demokratska fronta navodeći da najoštrije osuđuje ove napade.

“Demokratska fronta najoštrije osuđuje napade na načelnika Irfana Čengića i vijećnika Vedada Deljkovića i njihove porodice, a koji su očigledno sistemski organizovani sa ciljem zaustavljanja pozitivnih procesa koji su pokrenuti u opštini Stari Grad.

Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju na ove vrlo ozbiljne napade na porodice Čengića i Deljkovića, i pronađu odgovorne.

Država mora pokazati da je jača od kriminalnih grupa, i da se nijedan pozitivan proces ne može zaustaviti prijetnjama i bacanjem bombi.

Mafija ne može, i ne smije, upravljati nijednNaša stranka: “Sarajevo je grad u kojem samo građani mogu suditi političarima, ne kriminalci”om općinom, kako je to možda mogla u opštini Stari Grad u proteklom mandatu koji je završio hapšenjem načelnika opštine.

Čengić i Deljković imaju našu punu podršku da nastave sa zahtjevnim, i očigledno opasnim, poslom vraćanja opštine u ruke građana, iz ruku kriminalnih grupa”, saopštili su iz Demokratske fronte.

Čengić: Bacili su bombu pred sehur, cilj im je da me zastraše

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79