Direktan sudar automobila u Sarajevu, teško povrijeđena jedna osoba

Direktan sudar automobila u Sarajevu, teško povrijeđena jedna osoba


Tokom večernjih sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u sarajevskom naselju Hrasno, u kojoj su učestvovala dva putnična motorna vozila.

Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta dok je u nesreći jedna osoba teško povrijeđena i hitno prevezena na KCUS na ukazivanje ljekarske pomoći.  Medicinsko osoblje će pružiti potrebnu njegu i utvrditi dalje korake u liječenju.

Mještani ali i oni koji su se zatekli u saobraćaju kada se nesreća dogodila pritekli su u pomoć povrijeđenim.

U toku su uviđajne radnje kako bi se utvrdile tačne okolnosti pod kojima se nesreća dogodila. Detalji o uzroku nesreće i eventualnim odgovornim stranama bit će poznati nakon završetka istrage.

Na lice mjesta izašle su ekipe Hitne pomoći i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Više informacija će biti poznato nakon što se završe uviđajne radnje.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

U višim planinskim predjelima pada slabiji snijeg, koji se ne zadržava na kolovozu. Upozoravamo na povremeno jake udare vjetra, kao i na povećanu opasnost od odrona.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija