Foto: Arhiv/Ilustracija
Direktor firme “Hadžić gradnja” Sedin Hadžić osuđen jer mu je radnik poginuo na gradilištu

Direktor firme “Hadžić gradnja” Sedin Hadžić osuđen jer mu je radnik poginuo na gradilištu


Kantonalni sud Sarajevo izrekao je danas presudu protiv Sedina Hadžića, direktora “Hadžić gradnja” građevinske firme iz Sarajeva, zbog pogibije radnika na gradilištu.

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Sedina Hodžića, zbog krivičnog djela “Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine” u vezi sa krivičnim djelom “Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova”.

Sedin Hodžić je pravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Sarajevu osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine u koju je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru zbog toga što je kao direktor pravnog lica “Hadžić gradnja” Sarajevo te kao rukovodilac gradilišta na jednoj privatnoj kući u općini Novi Grad postupio protivno propisima i općepriznatim tehničkim pravilima čime je prouzrokovana smrt jedne osobe. Sve se dogodilo u martu 2022. godine.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva KS optuženom Sedinu Hadžiću izrekao sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja poslova šefa gradilišta u trajanju od pet godina od pravomoćnosti presude.

Također, na ime imovinskopravnog zahtjeva, sud je optuženog obvezao da supruzi poginulog radnika od dana pravomoćnosti presude isplaćuje mjesečno određen iznos u obliku doživotne rente u njenu korist.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija