Direktor firme optužen za zlostavljanje, radnika hvatao za vrat i vrijeđao

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru podiglo je optužnicu protiv I.B. iz tog grada zbog zlostavljanja na radu, te ga terete da je kao direktor firme uhvatio vozača za vrat, vrijeđao, ponižavao i uznemiravao.

Kako se navodi u optužnici, sve se desilo prije tri godine, tačnije 13. marta u Prijedoru, i to u prostorijama privrednog društva koje je inače i poslodavac oštećenog radnika.

Kako se navodi u optužnici, radnik se nalazio u kancelariji radi razduživanja dokumenata povodom radnih zadataka koji su mu bili povjereni od navedenog poslodavca.

“Optuženi ga je desnom rukom uhvatio za vrat i povišenim tonom mu rekao: “Balo jedan, ko si ti da odlučuješ ko će biti slobodan u mojoj firmi, a ko će ići kad na put. Ti si samo jedna dlaka na m…, šta ti meni možeš”, navodi se u optužnici.

Zatim mu je prijetio da radnik nije svjestan ko je on, šta on “sve može” i da je spreman da ga “odrobija”.

Radnik je uspio da silom ukloni ruku direktora sa svog vrata i da ustane sa dvosjeda na kojem je bio.

“Oštećenog je na radu vrijeđao, ponižavao, zlostavljao i uznemiravao, te povrijedio njegovo ljudsko dostojanstvo, opisanim hvatanjem za vrat narušio mu je zdravlje i nanio tjelesnu povredu u vidu dvije ekskorijacije sa bočnih strana vrata, što je laka tjelesna povreda. Upućenom ozbiljnom prijetnjom ugrozio je sigurnost oštećenog, koji se bojao za svoj život i sigurnost, kao i život i sigurnost njegove porodice”, navodi se u optužnici.

I.B. terete da je učinio u sticaju krivična djela zlostavljanje na radu, tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79