Direktor sarajevske firme fiktivno zapošljavao studente i tako sebi pribavio 492.000 KM

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Samira Šehovića, direktora firme “Wood Team” zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Kako stoji u optužnici, on se tereti da je kao odgovorna osoba, tačnije, direktor firme “Wood Team” vršio nezakonite uplate.

“Uplate su išle na račun Agencije za posredovanje u zapošljavanju ‘Leading’ za fiktivan angažman studenata. Novac uplaćen na račun agencije, ranije optuženi Enisa i Sanel Đalić podizali su u gotovini”, kažu iz Tužilaštva KS.

Dodali su da su nakon podizanja novaca umanjivali iznos za proviziju i potom, putem posrednika, predavali optuženom Šehoviću.

“Na taj način je optuženi pravnom licu ‘Wood Team’ pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 492.370 KM. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila oduzimanje navedene imovinske koristi”, dodaju iz Tužilaaštva KS.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79