Direktor UKC Tuzla nakon ,,naštimanih konkursa”: Ide novi konkurs za 100 medicinskih sestara!

Sa direktorom UKC-a Tuzla prof. dr. Vahidom Jusufovićem TIP.BA napravio je intervju o zapošljavanju, konkursnim procedurama,komisijama, žalbama, nepotizmu, političkim pritiscima u UKC-u Tuzla…

Na portalu Crna Hronika čitali ste o konkursu koji ima elemente ,,naštimanog”, a u kojem prvih 35 kandidata ima maksimalnih 15 bodova na usmenom ispitu, dok preostalih 65 kandidata ima po 3 boda.

Skandalozno: UKC Tuzla objavio rezultate konkursa, svi imaju isto bodova na usmenom ispitu!

TIP: Hoće li uskoro UKC Tuzla ponovo zapošljavati pošto ste kazali da vam je potrebno novih kadrova?

Jusufović: Kada se završi ova konkursna procedura ja ću istog trenutka tražiti od osnivača da raspiše konkurs za najmanje 100 medicinskih sestara.

TIP: Kada je to izvjesno?

Jusufović: Ja bih to raspisao sutra. Ali mi imamo osnivača koji mora dati saglasnost. Ja sada imam pretpostavljenu saglasnost Ministarstva zdravstva TK da realno primam ljude na 120 dana. Ja to vrlo oprezno radim. To nije rješenje. Taman obučimo osobu da radi ona dobije istek ugovora. Nama je jedino rješenje da napravimo jedan veliki konkurs i zaposlimo ljude.

TIP: Može li kod nas konkursna procedura proći bez nepravilnosti, žalbi…?

Jusufović: U ovoj situaciji kada najmanje 12 kandidata aplicira na jedno mjesto mislim da je to teško. Ja vrlo često razmišljam o tome. Kako napraviti i organizovati konkurnu procedure, formirati komisije, a da ne bude ovoliki broj žalbi. Ali UKC Tuzla je trenutno jedina ustanova koaj prima zaposlenike na neodređeno vrijeme i čini mi se da je to trenutno nemoguća misija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79