Direktorica pozorišta u bh. komšiluku putuje Evropom dok je na bolovanju i objavljuje na Facebooku

Direktorica pozorišta u bh. komšiluku putuje Evropom dok je na bolovanju i objavljuje na Facebooku


Poslovna direktorica Hrvatskog narodnog kazališta Split, Gaia Vidović, već šest mjeseci je na bolovanju, no na njenim društvenim mrežama pojavile su se svježe fotografije s putovanja u Italiju, Latviju i Irsku.

Na ovo je ukazao zamjenik gradonačelnika Splita, Bojan Ivošević, koji je na svojim društvenim mrežama bez navođenja imena prozvao zaposlenicu HNK Split zbog putovanja dok je na bolovanju, koje plaćaju porezni obveznici.

“Molim Ms. Worldwide da sama da otkaz u HNK Split i prestane uzimati novce građana Splita dok ‘boluje’ putujući svijetom,” napisao je Ivošević.

Vidović je ubrzo odgovorila, optužujući Ivoševića da je “stvorio priču” koristeći informacije s njenog privatnog profila te je optužila za kršenje Zakona o zaštiti pacijenata, jer je objavio da je na bolovanju. Međutim, nije objasnila kako se našla u tri evropske države.

Ivošević je na to odgovorio, istaknuvši da je Vidović u tri različita intervjua sama izjavila da je na bolovanju, te da time nije povrijeđeno njeno pravo kao pacijentice.

Naglasio je da nije iznio informacije o njenoj dijagnozi, već je samo ukazao na nezakonitost putovanja bez liječničke dozvole


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija