Dizalicom oštećen nadvožnjak, kamiondžije ignorišu ZNAKOVE ZABRANE

Vozači već danima prelaze preko vidno oštećenog nadvožnjaka u Trnu na kojem željezna armatura viri iz betona, a saobraćaj se odvija jednom trakom.

Iako su na obje strane nadvožnjaka postavljeni znakovi zabrane prolaska teretnih vozila, ekipa Srpskainfo se uvjerila da se oni ne poštuju. Za kratko vrijeme preko njega je prošlo nekoliko kamiona.

U javnom preduzeću “Putevi RS” su rekli da je vozilo sa dizalicom zakačilo nadvožnjak ”Ambalažerka” na magistralnom putu M16 Banjaluka – Klašnice, pri čemu su oštećena dva prednapregnuta nosača.

– Jedan nosač je oštećen u manjoj mjeri, odnosno na njemu je ogoljena armatura, dok je drugi nosač pretrpio veliko oštećenje – potvrdili su u Putevima RS.

Naglasili su da su odamah preduzeli sve potrebne mjere za bezbedno odvijanje saobraćaja.

– Na magistralnom putu M16 u dužini od 200 metara saobraćaj je preusmjeren u lijevu kolovoznu traku sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom. Na nadvožnjaku je postavljena saobraćajna signalizacija zabrane saobraćaja za teretna motorna vozila, a na samom nadvožnjaku saobraćaj je preusmeren u jednu traku tako što je na dijelu kolovoza iznad oštećenog nosača stavljena uspravna blokada za saobraćaj – precizirali su u Putevima i dodali da oni ne mogu uticati na to da li će vozači poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Naveli su da je naredni korak da se uradi projekat sanacije oštećenja nadvožnjaka.

 

– On će dati tačnu procjenu štete, kao i adekvatan način sanacije nastalog oštećenja – naveli su u Putevima RS ali nisu rekli kada bi taj projekat mogao biti gotov te kada eventualno očekuju da će početi sanacija.

Radnici sa obližnjih benzinskih pumpi su ispričali da su od kolega koji su tada bili u smjeni čuli da je neko udario u nadvožnjak.

– Vozač u vozilu koje je imalo dizalicu najvjerovatnije nije dobro ocijenio visinu mašine koju je vozio u odnosu na nadvožnjak. Kad je prolazio ispod njega zakačio je donje grede i neke dijelove  je polomio – rekli su radnici koji su se čudili da se tako nešto moglo dogoditi, kako su rekli, u po bijela dana kada je bila dobra vidljivost.

I juče su bile vidljive posljedice tog događaja. Ispod nadvožnjaka su bili vidljivi polomljeni dijelovi betona na gredama iz kojih je štrčala željezna armatura. Pored toga, nisu se mogle mimoići ni pukotine na samoj konstrukciji.

Nadvožnjak koji se nalazi na spoju ovog magistralnog puta i izlaza za ovo neselje je oštećen sredinom prošle sedmice. Radi se o veoma prometnoj lokaciji, preko koje svakodnevno prolaze brojni automobili, autobusi i kamioni koji idu iz Banjaluke ili prema gradu i predstavlja saobraćajnu žilu kucavicu za ovaj dio Trna.

Zapisnik

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili da se 12. decembra u 11.40 na toj lokaciji dogodila saobraćajna nesreća sa materijalnom štetom.

– Oštećen je betonski nadvožnjak i zapisnički je konstatovano stanje. Osim toga, o ovom slučaju je obaviješteno i preduzeće Putevi RS – kazali su u PU Banjaluka.

Više informacija o ovm slučaju bi moglo biti poznato u narednim danima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments