Djevojčica išla preko zebre: Kamion koji je naletio na nju imao neispravne kočnice

Djevojčica išla preko zebre: Kamion koji je naletio na nju imao neispravne kočnice


Osumnjičeni 45-godišnji vozač je uhićen i doveden u službene prostorije te je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu’, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu

Zagrebačka policija objavila je veliko priopćenje oko jučerašnje nesreće na Žitnjaku gdje je život izgubila devetogodišnja djevojčica.

Izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno je da na kamionu kojim je upravljao 45-godišnjak, uređaj za kočenje nije bio tehnički ispravan.

U nastavku prenosimo cijelo priopćenje policije:

U petak, 8. rujna 2023. godine u 12.34 sati je 45-godišnjak upravljao teretnim automobilom marke Mitsubishi zagrebačkih registarskih oznaka, za koje je nakon prometne nesreće izvanrednim tehničkim pregledom utvrđena tehnička neispravnost uređaja za kočenje, a kretao se Ulicom Žitnjak u smjeru juga

Dolaskom do stupa rasvjete koji se nalazi nasuprot kućnog broja 61, na cesti koja ima po jednu prometnu traku namijenjenu za promet vozila u jednom smjeru, nije se zaustavio pri susretu s autobusom kojim se prevoze djeca i koje je bilo zaustavljeno na istočnoj kolničkoj traci dok su djeca ulazila ili izlazila iz autobusa već je nastavio vožnju i prošao pored prometnih znakova „Stajalište autobusa“ i „Obilježeni pješački prijelaz“.

Dolaskom do kućnog broja 59, gdje postoji obilježeni pješački prijelaz nije se prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake – djecu, odnosno da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pješake – djecu koja su već stupila na pješački prijelaz.

Tada je, budući da nije zaustavio svoje vozilo ispred prijelaza i propustio dijete pješakinju, naletio na dijete pješakinju koja je po obilježenom pješačkom prijelazu u smjeru zapada prelazila kolnik trčećim korakom iza zaustavljenog školskog autobusa iz kojeg je prethodno izašla.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala pješakinja – dijete. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Osumnjičeni 45-godišnji vozač je uhićen i doveden u službene prostorije te je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su provedenom analizom stanja sigurnosti zone u kojoj se prometna nesreća dogodila, kao i uvidom u evidencije prometnih nesreća, utvrdili da se u 2022. godini u Ulici žitnjak, zajedno s pripadajućim raskrižjima, dogodile ukupno četiri prometne nesreće. U tri prometne nesreće ozlijeđene su četiri osobe dok je u jednoj prometnoj nesreći nastala materijalna šteta. Ne radi se o prometnim nesrećama naleta vozila na pješaka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija