Djevojka (20) krila ekstazi u grudnjaku: Izvadila je kesicu roze tableta i prodala ih Ameru za 20 KM

Djevojka (20) krila ekstazi u grudnjaku: Izvadila je kesicu roze tableta i prodala ih Ameru za 20 KM


Dvadesetogodišnja Lea Dokmanović, kojoj se sudi u banjalučkom Okružnom sudu zbog prodaje narkotika, ekstazi je krila u grudnjaku. Ovo je u petak u sudnici kazala svjedokinja Andrea Savić koja je pojasnila da je bila prisutna kada je optužena prodala tabletu njenom bivšem mužu Ameru Isakoviću.

– Leu sam upoznala u jednom kafiću dok sam bila sa Amerom. Otišli smo u toalet i ona je iz grudnjaka izvadila kesicu roze tableta. Ameru je dala jednu tabletu, a on njoj 20 KM, kazala je svjedokinja Tužilaštva. Navela je da joj je Amer dao pola tablete i da se nakon toga osjećala veoma čudno.

Iskaz je dala i Dajana Blažić, a tužiteljica Hana Vranješević je ukazala na određene razlike u odnosu na ono što je svjedokinja navela tokom istrage. Ona je u sudnici izjavila da nije vidjela da optužena nekom prodaje narkotike i da je zna samo iz viđenja, dok je u istrazi istakla da je u policiji kazala da zna da je Lea jednom prodala drogu Čedi Pejiću koji je bio štićenik Doma “Rada Vranješević”.

Prema navodima iz optužnice, Dokmanović se tereti da je od decembra 2018. do juna 2019. godine prodavala marihuanu i speed te je u jednom kafiću Ameru Isakoviću prodala tabletu ekstazija za 20 KM. Osim toga, terete je i da je u istom periodu u stanu Naila i Medine Kapo u Banjoj Luci drugima omogućavala da uživaju drogu. Ona je lišena slobode u akciji Klub koju su 2019. godine izveli pripadnici banjalučke policije. Osim 20-godišnjakinje, privedeni su i Srđan Boškov, Amer Isaković i Nail Kapo (koji su ranije osuđeni na ukupno devet godina zatvora zbog prodaje marihuane, op. a), piše Oslobođenje.

Kapo je također u petak dao iskaz u sudnici banjalučkog Suda, gdje je potvrdio da su u njegovom stanu tokom organizovanih druženja određene osobe koristile speed i marihuanu, koju je i on pušio. Međutim, nije mu bilo poznato ko je drogu donosio.

Izjavu koju je dao u policiji, a u kojoj je kazao da je Dokmanović skoro svaki dan donosila drogu u njegov stan i davala drugima da uživaju, on je negirao.

– To nije tačno. Po tome ispada da je Lea neki veliki diler koji ima puno droge ko Pablo Escobar, dodao je Kapo. Suđenje se nastavlja 2. decembra.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija