Đoković se opet slikao ispod zastave četničkog pokreta. Ovaj put sa osmijehom

Đoković se opet slikao ispod zastave četničkog pokreta. Ovaj put sa osmijehom


Novak Đoković do sada se promovirao kao osoba operirana od bilo kakvog ekstremizma.

Srbijanski teniser rado je (bio) viđen gost u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Njegove posjete našoj državi, naročito Visokom, gdje je sakupljao energiju naredne sportske izazove, već su postale legendarne.. No, sada je napravio nešto zbog čega bi mogao izgubiti značajan broj navijača, a mnoge i razočarati i naljutiti.

Naime, ponajbolji svjetski teniser dopustio je sebi da ga na terenu u Australiji uoči prvog ovosezonskog Grand Slam turnira slikaju sa, ni manje ni više, četničkom zastavom u pozadini!

Zastavu na kojoj piše “Sa verom u Boga za kralja i otadžbinu” drži razdragani “navijač” na tribinama,. dok nešto niže Nole pozire s osmijehom.

Ova zastava jedan je od simbola Ravnogorskog četičkog pokreta. To je i zastava pod kojom su izvršeni neki od najsvirepijih zločina u Bosni i Hercegovini.

Prisjetimo se da je nedavno nekokiko “Ravnogoraca” u BiH dobilo po pet mjeseci zatvora zbog veličanja četničkog pokreta.

Naime, trećestepeno vijeće Suda Bosne i Hercegovine potvrdilo je presudu kojom su Dušan Sladojević, Slavko Aleksić i Risto Lečić osuđeni na po pet mjeseci zatvora za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada i okoline u martu 2019. godine.

Sud je zaključio da su oni bili svjesni da mogu raspiriti nacionalnu mržnju. Također, znali su da time mogu ugroziti zajednički život konstitutivnih naroda i drugih u Bosni i Hercegovini piše Raport


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija