Dobar glas daleko se čuje: Ostao u Srebrenici i nastavio porodični biznis

Nakon pauze od tri godine, pansion “Misirlije” u Srebrenici ponovo je otvoren, a Avdo Purković, sin poznatog profesora iz srebreničke ugostiteljske škole, odlučio je nastaviti porodičnu tradiciju.

“Radimo s puno ljubavi i to donosi rezultate. Gosti dolaze i vide da dajemo nešto više od sebe i da vrijedi preći taj sav put”, kaže Avdo za FTV, ističući važnost posvećenosti i ljubavi prema poslu.

U pansionu radi šest osoba, a nekima je ovo prvo radno iskustvo. Jedna od zaposlenih, Melisa Bektić, ističe kako je ovo njeno prvo radno mjesto te da učeći od starijih kuharica, uspješno pripremaju domaće specijalitete poput “tave”, koja je postala specijalitet kuće.

Direktor Turističke organizacije Srebrenice, Slaviša Petrović, ističe važnost podrške lokalnim inicijativama u turizmu i ugostiteljstvu te potrebu za prezentacijom pozitivnih primjera na sajmovima kako bi se privukli turisti i promovirali lokalni objekti.

Avdo Purković naglašava da je ključ uspjeha upornost, ali i pružanje kvalitetne hrane i usluge koja privlači goste. “Želimo ponuditi nešto lokalnog karaktera i koristiti namirnice koje su lokalno proizvedene”, dodaje on.

Uprkos izazovima poslovanja u malim sredinama poput Srebrenice, Avdo i njegov tim nastavljaju s radom uz vjeru u lokalne resurse i trud da pruže autentično iskustvo gostima koji ih posjećuju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79