Dobio kaznu zbog kutiju prve pomoći?!

Redakcija portala donosi informaciju koju je doživio danas vozać na putu Čapljina Mostar. Koliko god to apsurdno zvučalo, kutija prve pomoći ima rok trajanja. Teško je vjerovati da se zavoji i makaze mogu pokvariti, ali ako imate kutiju kojoj je istekao rok trajanja, riskirate kaznu.

Dobio je kaznu u visini od 40KM zbog toga što mu je istekla prva pomoć.

“Imenovani koji je upravljao automobilom marke Mercedes za koji nije posjedovao odgovarajuću opremu ( prva pomoć istekao rok trajanja)” napisala je Azra Šuta, policijska službenica HNK-a.

Kutija prve pomoći jedna je od onih stvari na koje uopće ne pomišljate – do trenutka kad vam, u slučaju prometne nesreće, možda postane najvažnija stvar na svijetu. Istina, vrlo je vjerojatno da vam njezin sadržaj zaista nikad neće zatrebati, no za svaki slučaj, bolje je da se nalazi u prtljažniku i to u ispravnom i upotpunjenom izdanju. Uostalom, držanje kutije prve pomoći u automobilu nije stvar izbora, već obveza regulirana Zakonom o sigurnosti saobraćaja na cestama.

Drugim riječima, ako vas policijski službenici zateknu bez kutije prve pomoći ili joj je istekao rok trajanja ili ne sadrži sve potrebne stavke, može vam biti određena novčana kazna od 40KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79