Dodik: Ako se usvoji, jedino moguće je miran razlaz u BiH. Vučić: Ja ću uvek i u svemu podržati…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Mostaru obrušio i na novinare koji su mu postavljali pitanja o genocidu u Srebrenici, iako je i on negirao genocid i podržao sve korake Milorada Dodika koje će poduzeti u vezi sa statusom Republike Srpske.

Nadalje je Dodik opet najavio podjelu BiH i otcjepljenje RS-a, ukoliko rezolucija o genocidu u Srebrenici bude usvojena u Generalnoj skupštini UN-a.

“Hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije. Ljudi u RS-u su uznemireni i neće prihvatiti da žive sa Bošnjacima, koji im nameću taj teret”, izjavio je Dodik.

Predsjednik RS MiloradDodik:  “Ukoliko se usvoji rezolucija o Srebrenici, onda je jedino moguće da se mirno raziđemo u Bosni i Hercegovini. Srpski narod je uznemiren, ne želi da živi sa bosanskim muslimanima”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić: “Ja ću uvek i u svemu podržati Milorada Dodika
i Republiku Srpsku. “On je u pravu za jednu stvar – ako vi kršite procedure unutar jedne zemlje oko najtežih pitanja, moralnih, političkih i pravnih diskvalifikacija, i na to ne reaguje niko, naprotiv, svi spolja prihvataju kao nešto normalno – onda tu nešto nije normalno. On se odlično razumije u interese RS, ali zamolio bih ga pričeka još dva dana, u nadi da će možda nešto biti preduzeto”, rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79