Dodik: “Bit ćemo u sastavu Srbije. Beograd je naš glavni grad”

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Operacija Vojske Republike Srpske u Srebrenici 1995. je bila velika greška. Želim da svim stradalim izrazim poseban pijetet, a njihovim porodicama saučešće. To je bio zločin, na kraju rata, ali to nije bio genocid – poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na mitingu “Srpska te zove”.

Tu strašnu riječ moralne diskvalifikacije žele da stave na teret nama i našoj djeci, da nas natjeraju da mislimo kao oni, iako znamo da nije tako. Još je tragičnije da za 3.000 Srba ubijenih u Podrinju ne reaguje nijedan sud, nijedno udruženje za ljudska prava – rekao je Dodik.

– Nemojte to činiti, ne želimo da živimo sa vama u istoj državi, ako tvrdite da su Srbi genocidni narod. I nećemo biti s vama u istoj državi – poručio je Dodik obraćajući se vlastima u Sarajevu.

– Ogroman napor ulažemo da nađemo prijatelje, ne da opravdaju naše greške, nego da razumiju šta se dešavalo. U odnosu na prije 10 godina Srbi imaju nemjerljivo više prijatelja koji to razumiju. Zato guraju ovu priču, da oni sjede na Baščaršiji da imaju reparacije i žive na grbači srpskog naroda – rekao je Dodik.

– Republika Srpska nije inat, Republika Srpska je sloboda, ogromni su potoci krvi naših predaka žrtvovani za tu slobodu. Neće nas niko ubijediti da smo loši. Ovo je dobar, državotvorni narod – poručio je Dodik.

On je ponovio da je Bosna i Hercegovina je greška, i da nije trebalo da postoji nakon raspada Jugoslavije.

– Kad bude glasanje o rezoluciji u Njujorku, u Ujedinjenim nacijama, mi ćemo cijeli dan provesti u Srebrenici. Cijelo rukovodstvo RS će biti u Srebrenici, da pokažemo da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da se ne stidimo Srebrenici – rekao je Dodik.

On je ponovio da je Republika Srpska stabilna, da ima investicije, redovno isplaćuje svoje obaveze, iako nam stalno govore da nećemo izdržati.

– Banjaluka će jednog dana biti u sastavu Srbije i to nam ne mogu zabraniti. Beograd je naš glavni grad. Banjaluka je naš glavni grad. Ne treba nam ovo sranje od BiH – poručio je Dodik i rekao da će Srpska svoje namjere ostvariti kad se steknu uslovi za to i “kad Tramp pobijedi”.

– Pozivam muslimane, ako hoće zajednički život u BiH, neka povuku Rezoluciju o Srebrenici. Ako neće mi više nećemo učestvovati u političkom životu BiH i kad se steknu uslovi bićemo dio Srbije – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79