Dodik dao potpis za Bećirovićeve ambasadore: Nadam da će svojim radom doprinijeti bržem raspadu BiH te im zato nećemo stajati na putu

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Republike Srpske, dao je saglasnost za imenovanje ambasadora BiH.

Kaže da je dao saglasnost jer su uvjetovana i imenovanja ambasdora koje je predložila Željka Cvijanović, predsjedavajuća Predsjedništva BiH.

“Bošnjaci u kontinuitetu zloupotrebljavaju spoljnu politiku BiH i diplomatsko-konzularnu mrežu. Ali imajući u vidu da je imenovanje naših ambasadora uslovljeno imenovanjem ostalih, odlučili smo da damo saglasnost na imenovanja svih.

I dalje ne postoji povjerenje u Zlatka Lagumdžiju, Damira Arnauta, Svena Alkalaja i Erola Avdovića, ali se nadam da će svojim radom doprinijeti bržem raspadu BiH te im zato nećemo stajati na putu”, naveo je Dodik.

Osvrnuo se i na rad Denisa Bećirovića.

“Ponekad mi Denis Bećirović svojim glupostima skreće pažnju na sebe, ali čini mi se da i on uspješno radi na ostvarenju političkih ciljeva Republike Srpske”, naveo je Dodik.

Ranije je Dodik govorio da neće dati saglasnot na imenovanje ambasadora koje je predložio Bećirović, a posebno su mu smetali Lagumdžija i Arnaut.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79