Dodik izjavio da sukob nije opcija za Republiku Srpsku

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS u subotu da za Republiku Srpsku nikakav sukob nije opcija, jer je osnova političkog djelovanja isključivo Ustav.

Reagujući na objavu konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je putem Tvitera pozivao na rat i džihad, Dodik je istakao da je riječ o ispraznoj prijetnji onih koji bi i dalje skrnavili prava Srba u BiH.

Analiza u slučaju rata: Četnički pokret, 120.000 lovaca i Žandarmerija do zuba naoružana

„Apsolutno ni u kakvoj opciji, što se nas tiče, toga nema. Niti imam informacije, niti je moguće da on tu nešto uradi. To je isprazno ‘bildanje mišića’. Taj nije ni dostojan da ga komentarišemo, ali imate i takve koji rade u tom sistemu“ rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska i njeni predstavnici djeluju u skladu sa Ustavom zemlje za koju predstavnici političkog Sarajeva kažu da je njihova.

„Ustav BiH je osnova našeg političkog djelovanja, tamo sve jasno piše, on je na snazi. U Ustavu ne piše da imaju pravo na Sud i mi se borimo protiv toga jer je očigledno da je to način na koji nam oduzimaju sve – od šuma, zemljišta, sutra voda i vjerovatno svega ostalog“ rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je “apsurdna mržnja političkih Bošnjaka prema Republici Srpskoj”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79