Dodik javno vrijeđao Kojevića dok s njim sjedi na sastanku

Nakon današnjeg suđenja Miloradu Dodiku u Sudu Bosne i Hercegovine, on je organizovao sastanak s predstavnicima Trojke u Istočnom Sarajevu. Međutim, dok sjedi i razgovara s njima, na društvenim mrežama objavljuje uvrede na njihov račun.

Dodik (ili neko ko mu vodi profil na X-u) objavio je za Predraga Kojovića iz Naše stranke kako je “bošnjački parazit”, “Srbin po profesiji”, “konvertit”, “najobičnija fukara” i druge neprimjerene kvalifikacije za politički diskurs.

Njegovo ponašanje je još gore kada se uzme u obzir atmosfera u kojoj izgovara gadosti, a što je u isto vrijeme dok sjedi s Kojovićem u prostoriji. Postavlja se pitanje da li i konverzaciju “oči u oči” vode ovako kako je Dodik vodi na X-u?

Dodik je na njega očigledno ljut zbog toga što ima srpsko ime i prezime, ali ne i radikalne stavove primjerene srpskim nacionalistima, s obzirom na to da mu kao takav kvari priču o srpskoj ugroženosti i srpskim interesima.

Naime, Dodik odavno lične želje pokušava predstaviti kao potrebe svog naroda, stoga mu se stavovi jednog “Srbina iz Federacije”, kako on voli kazati, ne uklapaju u političke mantre.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79