“Dodik je najjači političar u BiH, vlada u jednoj polovini države a drugu blokira”

Bivši diplomat i kolumnist Večernjeg lista Mirko Galić komentarisao je jučerašnji posjet Milorada Dodika Hrvatskoj, prenosi N1.

“Razumljive su reakcije pa nezadovoljstvo u reakcijama s obzirom na činjenicu da Dodik nije nesporna stvar u BiH. On je čovjek koji je možda najjači političar u BiH jer vlada u jednoj polovici države, a drugu blokira jer može”, komentirao je Mirko Galić.

“Ne može se ignorirati najjačeg političara u BiH ako se želi razgovarati o Hrvatima u toj zemlji”, smatra Galić i dodaje kako ne misli da je njegov dolazak u Zagreb jučer svetogrđe jer je bolje razgovarati nego se ignorirati.

Galić ipak ističe da je na politici koja je vodila rat “stvorena država u državi koja BiH nameće svoja pravila”. Dodaje i da je bolje razgovarati sa svima i tražiti modus da se. kako kaže, očigledna neravnopravnost koju Hrvati osjećaju ispravi i da se izbjegne daljnja rasprava o nečemu što se može riješiti.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79