Dodik: Konaković na dobrom putu da BiH vrati u srednji vijek

Dodik: Konaković na dobrom putu da BiH vrati u srednji vijek


 

Ministar vanjskih poslova u Savjetu ministara Еlmedin Konaković je pozivom da ostane OHR demonstrirao da je na dobrom putu da BiH vrati u srednji vijek, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

– Poslije današnjeg istupa, logično je očekivati da zatraži povratak velikog vezira i punu jurisdikciju sultana i Porte nad BiH. Tako bi se izbjegao uticaj Vizantije i spremno dočekala aneksija Austrije – naveo je Dodik na Iksu.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Srđan Amidžić rekao je za ATV da pismo Еlmedina Konakovića u kojem traži ostanak OHR u BiH, pokazuje da je BiH nefunkcionalna država.

Amidžić je pozvao Konakovića i ostale kolege da, kako kaže, odrastu u političkom smislu i da ne budu politički maloljetnici, te da se politikom počnu baviti na ozbiljan način.

– Svi koji žive u BiH, su svjedoci koliko je ona funkcionalna zemlja. Mi danas imamo BiH koja nije funkcionalna, iz razloga što se političari iz Sarajeva, oslanjaju stalno na intervencije, kada su u pitanju ljudi sa strane. Pozivam kolegu Konakovića i sve ostale da u političkom smislu odrastu, da ne budu politički maloljetnici i da se politikom počnu baviti na ozbiljan način, a ne da ih neki staratelj vodi kroz taj proces. Na kraju krajeva, sama izjava kolege Konakovića ide u pravcu toga, da je BiH neodrživa zemlja i da ona kao takva, ne može da funkcioniše – kazao je Amidžić.

Kako kaže, veće kritike na račun BiH, od Konakovićeve, nije čuo.

Ja odavno nisam čuo veću kritiku na račun BiH, od ove današnje. U tome se upravo vidi sav apsurd BiH, realnost i uslovi u kojim mi funkcionišemo – istakao je Amidžić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija