Dodik: “Konaković nije nikakav ministar. On se zalaže samo za svoju malu političku partiju”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se obrušio na ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića kazavrši da se zaigrao govoreći o sankcijama i izolaciji RS.

“Nepotrebno je da Konaković drži predavanja. Pitanje što se tiče EU nije upitno, ali je upitno sprovođenje 14 prioriteta što su tražili iz EU izjavio je Dodik za RTRS.

Istakao je da Konaković pokušava da bude portparol EU govoreći i prijeteći sankcijama.

“Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće. Pokazat će se da SDA i druge političke partije tamo, imaju veću podršku nego Konaković. Što se tiče sankcija, to je ono što želi i traži od drugih. Njima sipa riječi u usta.

On nije nikakav minstar vanjskih poslova, jer se samo zalaže za svoju malu političku partiju, koja je dobila beznačajan brojh glasova u odnosu na nas iz SNSD-a, stranke koja je politički gigant u svakom smislu”, naveo je Dodik.

Naglasio je da Konaković treba da razgovara sa zvaničnicima RS.

“Ne zanima me šta priča sa nekim ministrima. Treba sa nama da se razgovara, jer mi donosimo odluke. To što je on spreman da prihvati da neko drugi u ime njega odlučuje, to je njegova stvar. Naša stvar je da kažemo da mi predstavljamo legitimno srpski narod i da imamo isto želje”, naveo je Dodik.

Istakao je da je Konaković napao i Rusiju izjavom “da će se pokazati da li je Dodik ruska marioneta, sada kada su vrata EU otvorena za BiH”.

“S druge strane Konaković prihvata da se ovdje promovira njemački i nizozemski ineteres, kao i interesi EU, SAD, i to je njemu sve u redu. Kakav si ti čovjek? Ako si patriota bilo čega, onda ne može neko drugi da dođe ovdje i govori šta je najbolje. Konaković je skorojević i nije političar za duge staze”, naglasio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79