Traži se smjena čitavog AIS-a

Miroslav Janjanin, predsjednik Skupštine Asocijacije izvođača i svirača (AIS) zakazao je vanrednu sjednicu koja će se održati 21. februara u 17:30 u Sarajevu u hotelu Holiday.

U pozivu za sjednicu predložio je dnevni red u kojem se traži:

  • 1. Stavljanje van snage važećih Poslovnika o radu Skupštine AIS-a i Poslovnika o radu Upravnog odbora,
  • 2. Izmjene i dopune Statuta AIS-a,
  • 3. Razrješenje svih članova Upravnog odbora AIS-a,
  • 4. Imenovanje članova Upravnog odbora AIS-a,
  • 5. Razrješenje članova Nadzornog odbora AIS-a,
  • 6. Imenovanje članova Nadzornog odbora AIS-a.

U obrazloženju ovog poziva navodi se da su u proteklom periodu od strane aktuelnog Upravnog odbora počinjene brojne nepravilnosti koje idu ka ukidanju same asocijacije. Posebno se potencira obračun i isplata naknada izvođačima za 2022. godinu.

Potencira se sukob interesa predsjednika Upravog odbora Almira Ajanovića u tome, te da se poslovi obračuna i isplate naknada obavljaju u Švedskoj, a da to obavlja firma iz SAD koja je za to angažovana, i da se ugovor za taj posao nikada nije prezentirao članovima Nadzornog odbora!?

-Dobio sam pismeni zahtjev 123 člana AIS-a, te članova Nadzornog odbora da se sazove vanredna skupština. Ja sam u obavezi i po Statutu da to sprovedem, i Skupština će se održati, rekao je za Bosnainfo Miroslav Janjanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79