Dodik: Lukić primoran da zbog ilegalca ide u Sarajevo i da mu sudi osoba sumnjive ratne prošlosti

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Miloš Lukić je danas primoran da zbog nekog ilegalca dolazi u Sarajevo i da mu u političkom procesu sudi osoba sumnjive ratne prošlosti, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uoči ročišta Lukiću koje je za 13 časova zakazano pred Sudom BiH.

“Iako su razdvojeni predmeti, cilj ovog montiranog procesa je isti. Žele da zaplaše cijeli srpski narod, da dovedu proces do kraja i primoraju sve da prihvate priču o BiH u kojoj se Srpska ništa ne pita i čija sudbina zavisi od volje nekog lažnog visokog predstavnika“, naveo je Dodik u objavi na društvenoj mreži “Iks“.

Kako je dodao, cijela priča dobija na značaju s Lukićem, jer žele da pošalju poruku da će tako proći svako ko bude branio nacionalni interes i izvršavao odluke Narodne skupštine.

“Razdvajanjem postupka ostvarili su dva cilja, žele da ubrzaju sve i da presude u što kraćem roku kako bi mi zabranili političko djelovanje, a na primjeru Lukića da pokažu kako će proći običan narod“, dodao je Dodik i poručio: “Danas je to Lukić, a sutra ko zna ko.“

Predsjednik Srpske dodaje da je ponosan na sve ljude koji uprkos zastrašivanju i prijetnjama ne odustaju od odbrane Republike Srpske.

“Svaki naš dolazak u Sarajevo potvrda je naše odlučnosti da se obračunamo s lažljivim Šmitom. Nijedan Srbin nikada neće dozvoliti da neki Šmit odlučuje umjesto naroda. Sve što su pokušali ovim montiranim procesom, samo će im se obiti o glavu. I pitanje je dana kada će se to desiti“, naglasio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Miloš Lukić je, dodaje Dodik, dobar čovjek, veliki patriota, odličan rukovodilac koji odgovorno izvršava sve svoje obaveze i Republika Srpska mu je zahvalna na toj posvećenosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79