Dodik: Mi kao Srpska, morat ćemo krenuti svojim putem

Dodik: Mi kao Srpska, morat ćemo krenuti svojim putem


Republika Srpske će ostati onoliko u BiH, Dejtonskoj BiH, koliko bude Dejtona odnosno koliko BiH bude formirana ili opstala na koceptu Dejtonskog sporazuma, kaže Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, ponovo je poslao secesionističke poruke kazavši da “RS neće biti u BiH u kojoj se otima njena imovina”.

Lider SNSD-a je, po ko zna koji put, odluke Ustavnog suda BiH okarakterisao kao neustavne.

– Njihove odluke ne mogu da se baziraju na sporazumu o sukcesiji jer nijedan međunarodni sporazum ne uništava unutrašnji poredak. Oni ovdje hoće da taj sporazum o sukcesiji sruši ustavni poredak u BiH. I zato ću ponovo reći neka pričaju o secesiji koliko god hoće Republika Srpska neće biti u BiH u kojoj se otima njena imovina, rekao je Dodik.

Smetaju predsjedniku Republike Srpske i strani ambasadori, pa se ovaj put okomio i na njih.

– Na kraju krajeva, Republika Srpske će ostati onoliko u BiH, Dejtonskoj BiH, koliko bude Dejtona odnosno koliko BiH bude formirana ili opstala na koceptu Dejtonskog sporazuma. Ukoliko se nastavi ovakav pritisak gostiju koji sebe nazivaju ambasadorima ili ambasadorima PIC-a ili jednog gosta kao što je Schmidt onda u tom slučaju Republika Srpska mora da krene svojim putem, kazao je on.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija