Dodik: Mi smo se već odvojili, u svemu. Potrebno je da ozvaničimo miran razlaz

Milorad Dodik sve teže podnosi dešavanja na domaćoj, ali i međunarodnoj političkoj sceni koja mu nikako ne idu u prilog. Tako se predsjednik Republike Srpske ponovo krenuo obračunavati sa neistomišljenicima – naravno na Instagramu.

Kosovo u Vijeću Evrope

“Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Vijeću Evrope na kraju će se obiti o glavu samo BiH. Odmetnute strukture bosanskih muslimana davno su izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja.

Možda Komšić misli da je uspio nešto da napravi jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne mijenja, osim što je jasna poruka nama u RS da su javno pokazali da je sve što radimo da sačuvamo našu ustavnu poziciju ispravno i jedino moguće u uslovima stalnog podmetanja i pokušajima rušenja RS i zaobilaženja u procesu odlučivanja jednostranim djelovanjem.

Sve njihove akcije i licemjernost po pitanju tzv. Kosova otvaraju nove perspektive za RS, pa više nije tako neuobičajeno reći i očekivati da RS uradi isto. Mehanizmi za to postoje. Mi smo se već odvojili, u svemu.
Nove perspektive

Potrebno je da ozvaničimo naš miran razlaz, koji su bosanski muslimani inicirali svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka.

Bilo bi najbolje za sve koji žive u BiH da na institucionalnom nivou počnemo razgovore o odvajanju, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se obezbijede stabilnost i saradnja na način koji je moguć.

Mi ne možemo da budemo u zajednici s onima koji u nama stalno vide neprijatelje i rade sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu. To nije prirodno. Takva zajednica ne može da opstane i zato se raspada”, poručio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79