Dodik nagradio košarkašku reprezentativku Srbije Sašu Čađo sa 10.000 KM

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u posjetu košarkašku reprezentativku Srbije Sašu Čađo, koja je porijeklom iz Banje Luke i tom prilikom joj uručio nagradu Vlade RS-a od 10.000 KM.

Dodik je ovom prilikom istakao da je Saša Čađo “ambasador Republike Srpske” u pravom smislu te riječi koja je na najbolji mogući način predstavlja širom svijeta.

On je reprezentativki Srbije i cijeloj košarkaškoj reprezentaciji čestitao na uspjehu koji su postigle na Evropskom prvenstvu.

“Osvojena zlatna medalja na Evropskom prvenstvu je veliki uspjeh ‘našeg’ sporta. Čestitam Vama i reprezentaciji Srbije u svoje i ime svih građana RS-a. Јoš jednom ste nas učinili ponosnom nacijom”, istakao je Dodik.

Nimalo ne iznenađuje činjenica da Dodik nijednom nije spomenuo historijski uspjeh bh. košarkašica koje su na istom ovom prvenstvu zauzele visoko peto mjesto. O novčanoj nagradi našim košarkašicama pa makar i simbolično, prema svemu sudeći, suvišno je i govoriti.

Dodik je u više navrata govorio da ne navija za reprezentaciju BiH ni u jednom sportu i da je vatreni navijač Srbije. Dodao je jednom prilikom da bi za BiH navijao isključivo ako bi igrala protiv Turske piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79