Dodik ne želi u EU jer to za njega znači zatvor, a za građane slobodu

Povodom izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine te lidera SNSD-a da je “vrijeme EU integracija prošlo”, reagovala je Naša stranka.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelostu.

„Vrijeme EU integracija je za Bosnu i Hercegovinu tek došlo jer kočničari EU integracije, uključujući i Dodika odlaze s vlasti na smetljište istorije gdje im je i mjesto.

Dodik polako tone i brzo će završiti u ambisu sankcija u koji sad želi povesti i građane. Međutim, niko ne želi završiti u situaciji da ne može priuštiti osnovne životne namirnice, djeci školovanje, platiti režije.

Sa statusom kandidata koji nam je blizu otvaraju se fondovi koji će pokrenuti privredu i osigurati socijalne i obrazovne beneficije za građane.

Razlog za Dodikov otklon od Evrope je taj što dobijanje kandidature zahtijeva konkretnu borbu protiv korupcije. Nema sumnje da to Dodika i njegove koalicione partnere vodi na optuženičku klupu. To što je njima zatvor, građanima je sloboda.

Između ostalog, i to je razlog zašto kao EU trebamo požuriti. Oni konačno moraju odgovarati za godine beznađa”, navodi se u saopćenju Naše stranke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79