Dodik: Niko ne proglašava secesiju, mi se ne odvajamo u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je kod Senada Hadžifejzovića na Face TV da u BiH nema nikakve vanredne situacije i da iza politike RS ne stoji ne stoji namjera izazivanja bilo koga.

Dodik: Spreman sam da platimo Bošnjacima 2 milijarde maraka, dobit ćete i teritoriju Potočara

Dodik je istakao da Republika Srpska poštuje slovo Dejtonskog sporazuma i da ne postoji plan o secesiji.

“Niko ne proglašava secesiju, mi se ne odvajamo u BiH, mi smo kao Republika Srpska ušli u BiH, nemamo plan secesije, ali ukoliko svi naši napori ne uspiju, imamo plan da se razdružimo sa FBiH. Mi imamo odnos sa FBiH koja je strana Dejtonskog sporazuma. Ako imamo šta da razgovaramo, mi treba da razgovarao sa FBiH, a ne sa organima BiH koji su izvedeno”, poručio je predsjednik RS.

On je naglasio da se ni od jednog političara iz Republike Srpske ne može čuti priča o ratu, za razliku od političara iz FBiH.

Dodik je rekao da Bošnjaci ruše Dejtonski sporazum.

“Narativ koji se stvorio u Sarajevu da mi ne poštujemo Dejton je izvrnut. Njega ne poštuje bošnjačka politička struktura”, rekao je Dodik.

On je istakao da srpski narod neće da živi u BiH koja je mimo Ustava i da nema BiH bez Republike Srpske.

“BiH nema bez Republike Srpske i to se mora uvažavati”, naglasio je Dodik.

On je rekao da poslije rezolucije o Srebrenici ništa neće biti isto i da će Republika Srpska raditi u svom interesu.

Govoreći o ekonomsko-političkoj situaciji u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da Srpska ima dinamiku koja nije ugrožena, da vodi zdrave političke procese i da je nedavno okupljanje na mitingu u Banjaluci bilo pokazatelj tog dobrog raspoloženja.

On je rekao da su u Republici Srpskoj investicije na sve većem nivou, da se otvaraju fabrike, a uskoro će biti i otvaranje novih.

Dodao je da je Republika Srpska povećala domaći proizvod i da on iznosi za 16 milijardi KM.

On je naveo da budžet funkcioniše, da su investicije u Srpskoj na sve većem nivou i da se otvaraju fabrike.

“Republika Srpska ima dinamiku koja nije ugrožena”, istakao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79