Horde zla parolom pozvale na pravednu presudu u slučaju stradanja Adnana Hadžagića

Horde zla parolom pozvale na pravednu presudu u slučaju stradanja Adnana Hadžagića


Večerašnju utakmicu između FK Sarajevo i Velež obilježio je protest Hordi zla.

Podsjetimo, Horde zla su nezadovoljni odlukama MUP-a KS napustile stadion u 25. minuti. MUP KS je odlučio uvesti strožije kontrole i pretrese gledatelja sportskih manifestacija u Sarajevu. Njihovu odluku je kritikovao i klub FK Sarajevo iz kojeg tvrde da se ponašanje prema navijačima često ne zadovoljava profesionalne standarde koji se očekuju u radu.

Zbog ovih dešavanja u sjeni je ostala poruka koju su pripadnici Hordi zla ostavile na praznoj sjevernoj tribini.

Horde zla su na napuštenoj tribini ostavile parolu kojom pozivaju na pravednu presudu u slučaju stradanja Adnana Hadžagića.

 

Podsjetimo, kako je Crna Hronika već pisala, Hadžagić je stradao tokom policijske potjere na području sarajevske općine Stari Grad u noći sa 30. na 31. juli 2020. godine.

Dva policajca PU Stari Grad Adnan Karaman i Džemal Hadžiabdić su optuženi za krivično djelo “zlostavljanje u obavljanju službe i nanošenje teških fizičkih povreda” prema Adnanu Hadžagiću.

Policajac Kemal Hrvo je optužen za počinjenje krivičnog djela Zlostavljanje u obavljanju službe iz člana 182. KZ FBiH u sticaju sa krivičnim djelom Laka tjelesna povreda iz člana 173. stav .1 KZ FBIH, i to da je ista navodno počinio u odnosu na lice Enesa Kozića, koji je bio u društvu sa Adnanom Hadžagićem.

Kako tvrdi pravni zastupnik porodice Hadžagić Senad Pećanin, u javnost je prvo objavljena policijska informacija da je Hadžagić stradao tako što je pao sa zida tokom policijske potjere, a onda je mjesecima vršen pritisak na porodicu da nikada ne dođe do rasvijetljavanja okolnosti nasilne smrti i procesuiranja odgovornih.

Pećanin tvrdi da je obdukcioni nalaz nedvosmisleno pokazao da je Hadžagić život izgubio od posljedica brutalnog premlaćivanja, a ne pada sa bilo kakvog zida.

Suđenje sarajevskim policajcima je zakazano za 30. april.

Demir Hadžagić optužuje policiju: Moj brat Adnan je ubijen, ima milion masnica na tijelu



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija