FK Sarajevo kritikovalo MUP KS: Ponašanje prema navijačima često ne zadovoljava profesionalne standarde

FK Sarajevo kritikovalo MUP KS: Ponašanje prema navijačima često ne zadovoljava profesionalne standarde


FK Sarajevo danas je u 29. kolu WWIN lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:0 pobijedilo Velež.

Utakmica će biti zapamćena i po protestu Hordi zla, najvatrenijih navijača kluba sa Koševa.

Podsjetimo da su Horde zla napustile stadion zbog loše odluke MUP-a KS, a zbog koje mnogi nisu stigli na početak utakmice.

Naime, iz MUP-a KS je donijeta odluka da se strožijim kontrolama i pretresima u montiranim kabinama krene u “rat” sa pirotehnikom na sportskim događajima.

Sada su se oglasili i iz FK Sarajevo. Kažu da je ponašanje prema navijačima često ne zadovoljava profesionalne standarde.

“Na večerašnjoj utakmici FK Sarajevo – FK Velež naši navijači su sa punim pravom izrazili nezadovoljstvo tretmanom koji su doživjeli od strane MUP Kantona Sarajevo.

Fudbal je sport koji napreduje zahvaljujući strasti i predanosti svojih navijača. Navijači ulažu svoje vrijeme, novac i emocije u bodrenju svojih timova i zaslužuju da ih se tretira s poštovanjem i dostojanstvom.

Ponašanje prema navijačima često ne zadovoljava profesionalne standarde koji se očekuju u radu. Umjesto poticanja atmosfere sigurnosti, gruba taktika koju koriste pojedinci može stvoriti nepotrebnu napetost i sukob.

Imperativ je da svi učesnici u utakmici prepoznaju važnost uspostavljanja ravnoteže između održavanja reda i poštovanja prava navijača. Policija bi trebala dati prednost strategijama upravljanja koje potiču pozitivno okruženje za sve sudionike.

Podrška navijača sa tribina je vjetar u leđa na svakoj utakmici, 12. igrač koji je uvijek uz klub i kada je loše i kada je dobro”, rekli su iz FK Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija