Dodik o Schmidtovom gostovanju na RTRS-u: Neka pokaže sertifikat da je visoki predstavnik

Dodik o Schmidtovom gostovanju na RTRS-u: Neka pokaže sertifikat da je visoki predstavnik


Christian Schmidt na čuđenje mnogih gostovao je sinoć u programu RTRS-a, a sada je i prvi čovjek entiteta komentarisao njegovo gostovanje.

Po ko zna koji put, pronovio je kako je Christian Schmidt nelegalan.

“Nisam čuo šta Schmidt govori. Radi se o nelegalnom tipu, koji prvo mora da pokaže sertifikat i odluku da je izabran na mjesto visokog predstavnika. Tek onda može da krene u seriju laži i podmetanja, čemu je sklon, kazao je Dodik.

Dodik kaže da nema potrebe da zna šta Schmidt govori, niti šta je rekao.

“Mene to ne zanima. Kada bude legalan onda bi mogli da razgovaramo. Mi ne prihvatamo njegov legitimitet, niti ćemo se sastajati sa njim. Naše politike nekima se sviđaju, nekima ne. Dejtonski sporazum je riješio pitanje imovine. Ne može se ništa postaviti kao novi zakon za rješenje imovine, jer je imovina već riješena”, kazao je Dodik za RTRS.

Istakao je i to da ga ne interesuje gdje je Schmidt bio, te dodao da u Republici Srpskoj on nije dobro došao, jer je “čovjek koji podriva Republiku Srpsku i nameće štetna rješenja koristeći silu SAD i EU”.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija