Dodik odlikovao jedinice iz Srbije, bez pomena za OSBiH

Dodik odlikovao jedinice iz Srbije, bez pomena za OSBiH


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovao je prijem za pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa RS-a.

Odlikovao je Ordenom časti sa srebrnim zracima Nenada Nedića, komandanta Helikopterske jedinice MUP-a Srbije.

Dodik je čestitao svim pripadnicima Helikopterskog servisa RS-a i Helikopterske jedince MUP-a Srbije, te se zahvalio za sve što su odradili u proteklom periodu.

“Profesionalno ste obezbijedili da šteta od vatrenih stihija bude manja i učinili jedno snažno ljudsko i humano djelo, žrtvujući ponekad i svoje živote za bezbjednost drugih, ostajući predani i odlučni da to odradite”, kazao je Dodik.

Naglasio je da su i pored svih “peripetija vezanih za BiH, pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije stavljeni na raspolaganje kada su za to stvoreni uslovi i učinili da borba sa vatrenim stihijama bude okončana ranije”.

“Vaša podrška nam znači, ne samo u vezi toga, već i u drugim dešavanjima. Znači nam i saradnja, koju imate sa Vazduhoplovnim servisom RS-a znače nam prijateljski odnosni koje gajite sa svojim prijateljima, a upravo tako se mogu najbolje obezbijediti i koordinacija i identitet prijateljskog postupanja u svim situacijama, kada je to potrebno”, kazao je Dodik.

Dodao je kako su svi zahvalni Srbiji, jer je omogućila i stavila kao prioritet pomoć RS-u.

Iako nije nedostajalo hvalospjeva za pilote i pripadnike helikopterskih jedinica iz Srbije, za pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su također hrabro gasili požare nije bilo ni pomena.

Ovime je Dodik definitivno pokazao da se iza sage o angažmanu srbijanskih helikoptera nije samo nalazila briga za stanovništvom i infrastrukturom ugroženom požarima nego i politička igra, a izvjesno je da je potonja stavka za predsjednika RS-a ovog puta bila i bitnija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija