Dodik otkrio ko će biti delegati u Domu naroda

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obratio se medijima nakon sastanka sa predstavnicima stranaka koalicionih partnera, te je tom prilikom izjavio da će SNSD imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Upitan ko će to biti, Dodik je rekao da u Dom naroda idu Nikola Špirić, Sredoje Nović, Radovan Kovačević i Snježana Novaković-Bursać.

– Postigli smo saglasnost. Ova struktura je ojačana sa jednim još brojem ljudi koji će glasati za kandidate za Dom naroda. Naš je pristup da idemo sa podrškom za četiri delegata iz SNSD-a.

Mi možemo sada reći da imamo matematiku i politiku koja će to obezbijediti. Tako da ćemo kada dođe vrijeme za izbore delegata u Dom naroda. Gdje se bira pet, mi imati zajednički prijedlog za četiri koji će doći iz SNSD-a – izjavio je Dodik.

Dodik je naveo da će funkciju predsjednika RS preuzeti u utorak. Tada će, prema riječima Dodika, biti održana konstituirajuća sjednica NSRS, a vodit će je najstariji poslanik koji je u novom sazivu iz SNSD-a.
Također, rekao je da će predsjednik Narodne skupštine RS biti izabran iz stranke Ujedinjena Srpska, a da je riječ o Nenadu Stevandiću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79