Dodik: Pod komandom Nasera Orića 1992. godine počelo etničko čišćenje u Podrinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpski narod u selu Kravice ima grobove, jame, spomen-obilježja, imena stradalih, porodice koje ih oplakuju, ali ni 31 godinu nakon velikog stradanja nema imena ubica, koljača i zločinaca koji su počinili masakr na Božić 1993. godine.

Dodik je naglasio da je nemoguće da jedino srpske žrtve nemaju počinioce i krivce, te da to samo potvrđuje kakva se politika vodi protiv Srba i Republike Srpske i kako se na podmukao način falsifikuje istorija.

“Zločin u Kravicama je samo u jedan u nizu koji govori o kakvim monstrumima je riječ. To nisu ljudi, to su neljudi kojima ništa nije sveto. S jasnom namjerom su najteže zločine činili na najveće pravoslavne praznike, iživljavajući se nad djecom, starim ljudima, nepokretnim i bolesnim Srbima…

Zašto su im smetali ti nedužni ljudi, nedužna djeca, starci!? Oni su bili krivi samo zato što su Srbi”, istakao je Dodik za Srnu povodom obilježavanja godišnjice stradanja 158 Srba iz sela Kravice i susjednih zaselaka u bratunačkoj opštini.

Dodik kaže da je etničko čišćenje u srednjem Podrinju počelo u aprilu 1992. godine uništavanjem svega što je srpsko, ubijanjem, pljačkanjem, paljenjem, a sve to pod komandom Nasera Orića koji se danas slobodno šeta, za razliku od velikog broja nevinih Srba koji trunu u sarajevskim kazamtima presuđeni za navodne zločine nad muslimanima.

“To je, nažalost, rezultat rada Tužilaštva i Suda BiH, koji su sve drugo osim pravosudne institucije. Oni ne rade po pravu i pravdi, već po tome ko je koje nacionalnosti. Ako ste Srbin bićete presuđeni bez imalo razmišljanja, presude su unaprijed napisane, za razliku od muslimana koji bivaju oslobođeni po ubrzanoj proceduri ili u najboljem slučaju presuđeni na minimalne kazne. To je ta pravda o kojoj nam pričaju zapadni ambasadori i u koju mi treba da vjerujemo!?”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je upitao da li zaista misle da je srpski narod toliko naivan da poslije nebrojeno počinjenih zločina, namještenih tužilačkih odluka i iznuđenih presuda može da vjeruje u izmišljene institucije kao što su Sud i Tužilaštvo BiH, gdje se sudi po nalozima zapadnih mentora i gdje su tužioci i sudije sredstva u njihovim rukama za obračun sa srpskim narodom i Republikom Srpskom?

“Sve to nas obavezuje da nikada ne smijemo da zaboravimo Kravice, Bratunac, Podrinje, Krajinu, Romaniju i Hercegovinu. Nećemo dozvoliti da zaboravimo naša stratišta, niti ijednu žrtvu. U bivšoj Jugoslaviji su zatirali svaki trag o srpskom stradanju, zato su nam se zločini i ponovili u posljednjem građanskom ratu u BiH”, naglasio je Dodik.

On je rekao da sjećanjem moramo da pokažemo identifikaciju sa našim stradalim i da imamo odgovornost prema srpskim žrtvama.

“Sve dok njegujemo kulturu sjećanja, naše žrtve neće i ne smiju biti zaboravljene. Mi poštujemo svaku majku koja je izgubila svoje dijete, i osjećamo svaku njenu suzu, ali sa druge strane postoji samo jedno – muslimani su žrtve, a Srbi zločinci, što je notorna laž i falsifikovanje istine. Ne smijemo postati kao oni. Ne diramo tuđe, ali ne damo i moramo da poštujemo svoje, prije svega, zbog srpskih humki, zbog naših predaka, ali i potomaka”, naglasio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79